vrijdag 11 september 2020 08:01

De strijd met Google

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Praktijk Deborah op Google Praktijk Deborah op Google

Ik ben niet zo’n strijder. Wanneer ik een persoonlijkheidstest doe, komt eruit dat ik juist liever een vredestichtster ben. Ik hou ervan mensen te verwelkomen in ons huis. Koffie en een mooi gesprek op de bank in onze huiskamer. Ik wil graag dat dat de ziel is van mijn praktijk. Verdriet dat bij het leven hoort. In gesprek over jouw verloren geliefde. Gewoon met koffie op de bank.

Maar nu ben ik zomaar in een strijd beland. Strijd om een goede plek op zoekfunctie Google:
“Rouwbegeleiding Hoofddorp”. Ik zou graag willen dat mijn website naar boven komt als dat gegoogled wordt.

Christelijke Rouwbegeleiding Noord-Holland of Christelijke rouwbegeleiding Haarlemmermeer is ook een goed alternatief.
Ik heb altijd heel naïef gedacht: ja, als je niet goed te vinden bent, kun je ook niet verwachten dat mensen weten waar je zit, dan kun je ook geen klandizie verwachten. Maar nu, nu sta ik er zelf voor. Of eigenlijk, manlief Mark.
Hij bouwde mijn website, waar ik heel blij mee ben. Het is een mooi compliment als mensen mijn website lezen en als reactie teruggeven: ‘Het is precies alsof ik jou de tekst hoor zeggen’. Mark heeft precies zo gebouwd als dat ik het wilde. En nu heeft hij mij de opdracht gegeven kernwoorden in mijn teksten te schrijven zodat we gevonden worden als iemand hulp bij rouw nodig heeft.


Nu zijn we deze week al een hele tijd bezig geweest met het maken van de Facebook pagina van Praktijk Deborah. O,o. Wat voel ik me dan technisch dom.
Luisteren, dat is wat ik kan. Horen hoe jij je geliefde mist. Samenlopen door jouw proces met het verlies van je geliefde. Maar een Facebook pagina maken?
Teksten schrijven met bepaalde kernwoorden?

Als je nu “Praktijk Deborah” intypt kom ik bovenaan.
Als je “rouwbegeleiding Hoofddorp” intypt, sta ik ergens op een verre pagina. Na alle advertenties en therapeuten die rouw- en verliesbegeleiding vaak in een rijtje van veel dingen doen.
Volgens onderzoek kijken de meeste mensen niet verder dan pagina 1.
Aan mij de taak de strijd met Google aan te gaan.
Op naar het schrijven van teksten met bepaalde kernwoorden.
En dan maar hopen en bidden dat ik ergens ooit een keer op pagina 1 beland, zodat ik precies dat kan doen wat ik zo graag zou doen; rouwbegeleiding geven, meewandelen met mensen in rouw zodat ook zij hun weg weer kunnen vinden. Mensen begeleiden in hun rouwproces met God of misschien juist zonder. Een luisterend oor te zijn voor mensen die willen doorleven na een groot verlies. In Hoofddorp of de Haarlemmermeer of waar dan ook iemand dat nodig heeft.
Dat is mijn hoop en mijn verlangen. Daarom ga ik de strijd met Google aan. Daarom stoei ik met mijn eigen praktijk facebook-pagina. Daarom.....

 

Gelezen: 117 keer Laatst aangepast op zondag 04 oktober 2020 10:49
Annemieke van Boxtel

Eigenaar van Praktijk Deborah / Rouw- en verliesbegeleiding

https://www.praktijkdeborah.nl/wie-ben-ik

Laat een reactie achter